Het plan

De Stolptuin dankt zijn naam aan de historie van de plek, namelijk fruitteelt in tuinen en gaarden, en de mooie monumentale West-Friese stolpboerderij ‘De Barmhartige Samaritaan’ aan de zuidoostelijke zijde van het plan. Stolpboerderijen werden in de 17e eeuw veel gebouwd in de polders de Beemster, de Purmer en de Schermer in een tijdperk van economische en culturele voorspoed.

De centrale groenstrook in de omliggende gebieden is ook doorgezet door De Stolptuin richting De Barmhartige Samaritaan. Een groot aantal twee-onder-één-kapwoningen en alle vrijstaande woningen liggen aan het water, dat weer verbonden is met open vaarwater. Voor de kinderen zijn er volop speelgelegenheden in onder andere de centrale groenstrook. Voor de fiets en de auto zijn specifieke ontsluitingswegen voorzien. Parkeren kan in de parkeerhofjes bij de woningen, langs de straten of op de eigen kavels.

Op de website bangertenoosterpolder.net vind je niet alleen veel informatie over het bijzondere gebied Bangert en Oosterpolder en haar omgeving, maar ook over de rijke historie van Hoorn en haar vele voorzieningen nu.


Situatie-impressie


Woningaanbod

In De Stolptuin komt een gevarieerde mix aan woningen. In totaal komen hier 94 woningen waarvan 14 sociale huurwoningen (rug-aan-rug-woningen) De overige 80 woningen zijn koopwoningen en bestaan uit rug-aan-rug-woningen, rij- en hoekwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Dankzij de gevarieerde combinaties van kleur, materiaal en detaillering krijgen alle woningen in de wijk een eigen identiteit. Geparkeerd wordt in hofjes of langs de straat. De twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen hebben twee parkeerplaatsen op eigen erf.

In het plan worden ook sociale huurwoningen gerealiseerd. De website van de overheid Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie? | Rijksoverheid.nl biedt een overzicht met inkomens. 

VAN BLOESEM TOT FRUIT

De Stolptuin dankt haar naam aan de oorspronkelijke stolpboerderij ‘De Barmhartige Samaritaan’. Het nieuwe woongebied ligt nog steeds midden in het groen en deels aan het water. Hier werd eeuwenlang fruit geteeld en de verschillende woningtypen zijn dan ook vernoemd naar de groei- en bloeiwijze van fruitbomen.

In het vroege voorjaar tonen bomen hun knoppen, waarna de bloesem de bijen lokt voor het bestuiven van de bomen. Daarna ontstaat het frisse blad. De stam leidt energie naar de takken, die de boom in volle glorie (de kroon) laten schitteren. In de laatste fase kunnen de vruchten worden geplukt of opgeraapt. Sappige appels, blozende pruimen, stevige peren enzovoorts.

De omschrijvingen van de woningtypen volgen het levenspad van de boom, zoals de opeenvolgende typen de stappen in een wooncarrière beschrijven:

  • Knop - Rug-aan-rugwoningen
  • Bloesem - Rijwoningen
  • Blad - Grote rijwoningen
  • Stam - Twee-onder-één-kapwoningen
  • Kroon - Vrijstaande woningen

Naar verwachting starten we in maart met de verkoop.
 

Belangstelling in een woning in De Stolptuin?

Een ideale plek voor rust en ruimte en met alle voorzieningen van de stad dichtbij. Daar wil je toch wonen? Schrijf je dan in als geïnteresseerde en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees hier meer over de koopwoningen in De Stolptuin.