Het plan

De Stolptuin dankt zijn naam aan de historie van de plek, namelijk fruitteelt in tuinen en gaarden, en de mooie monumentale West-Friese stolpboerderij ‘De Barmhartige Samaritaan’ aan de zuidoostelijke zijde van het plan. Stolpboerderijen werden in de 17e eeuw veel gebouwd in de polders de Beemster, de Purmer en de Schermer in een tijdperk van economische en culturele voorspoed.

De centrale groenstrook in de omliggende gebieden is ook doorgezet door De Stolptuin richting De Barmhartige Samaritaan. Een groot aantal twee-onder-één-kapwoningen en alle vrijstaande woningen liggen aan het water, dat weer verbonden is met open vaarwater. Voor de kinderen zijn er volop speelgelegenheden in onder andere de centrale groenstrook. Voor de fiets en de auto zijn specifieke ontsluitingswegen voorzien. Parkeren kan in de parkeerhofjes bij de woningen, langs de straten of op de eigen kavels.

Op de website bangertenoosterpolder.net vind je niet alleen veel informatie over het bijzondere gebied Bangert en Oosterpolder en haar omgeving, maar ook over de rijke historie van Hoorn en haar vele voorzieningen nu.


Stedenbouwkundig plan

 

Belangstelling in een woning in De Stolptuin?

Een ideale plek voor rust en ruimte en met alle voorzieningen van de stad dichtbij. Daar wil je toch wonen? Schrijf je dan in als geïnteresseerde en wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees hier meer over de koopwoningen in De Stolptuin.